was successfully added to your cart.

Winkelmand

Als het wolkendek openbreekt

De volgende metafoor laat zien waar de shift over gaat als je van leven vanuit wie je denkt te zijn wilt verschuiven naar leven vanuit je ware aard. De metafoor toont hoe je jouw werkelijke potentieel kunt ontginnen en helemaal tot bloei kunt komen.

De zon achter de wolken
Zie jezelf eens als de zon. De zon is licht, straalt altijd en is er altijd. Maar een dik wolkendek kan maken dat in onze beleving de stralen en het licht niet goed doorkomen. Dat wolkendek zijn de verhalen die we als waarheid zijn gaan geloven. Dat verhaal bestaat bijvoorbeeld uit overtuigingen, emoties, gedragspatronen, trauma’s, conditioneringen en dergelijke. We hebben zogenaamde waarheden tot ons genomen door opvoeding, (social) media, via andere mensen, door eigen conclusies en op vele andere manieren. We denken dat het allemaal waar is en met zowel positieve als negatieve waarheden zijn we verstrikt geraakt in een verhaal. We hebben hierbij allemaal ons eigen verhaal verzameld en wat we gemeen hebben is dat we zijn gaan geloven in het verhaal van een afgescheiden ik, het verhaal van ‘ik en de ander’. Als we al die zogenaamde waarheden nu eens als wolken voor de zon zien, dan komt het licht, de puurheid en het werkelijke potentieel van de zon niet optimaal door.

Jouw licht lost sluiers op
Wanneer je wilt heb je de mogelijkheid die zogenaamde waarheden van de verhalenwereld te gaan onderzoeken bij jezelf. Bijvoorbeeld als je last hebt van herhalende en belemmerende gedragspatronen, van emoties die in de weg zitten, vastloopt in een relatie(s), je eenzaam of angstig voelt. Je kunt jezelf vragen gaan stellen waar je precies in vast lijkt te zitten, wat je gelooft over de situatie, en of het eigenlijk wel écht waar is wat zo waar lijkt te zijn? Je kunt jouw innerlijk licht gaan schijnen op de zogenaamde waarheden, op het verhaal, en zo kunnen er langzaamaan gaatjes in het wolkendek ontstaan. Van meer en meer zogenaamde waarheden ga je zien dat het niet waar is. Puur door jouw licht als zon erop te laten schijnen transformeert datgene wat niet helemaal waar blijkt te zijn. Je maakt ruimte tussen jou en het verhaal. Het wolkendek wordt dunner, de sluiers lossen op. Dat kan soms confronterend, pijnlijk of ontnuchterend zijn, maar zeker ook bevrijdend en verruimend. Belangrijk is jouw verhaal zonder oordelen, met compassie en zachtheid te aanschouwen en voelend aanwezig te zijn.

Jij bent er al
Meer en meer komt jouw zon tevoorschijn en ga je zoveel meer over jouzelf als zon ontdekken. De enorme Liefde en kracht die je bent. Jouw werkelijke vermogens en onbegrensde potentieel. Hoe mooi en compleet je bent door gewoon de zon te zijn. Jij bént er dus al! Ontwikkelen in de zin van ‘beter of mooier moeten worden’ is niet nodig. Het is juist dit verhaal doorzien waar je jezelf in gevangen houdt en wat je weghoudt van je echte zelf. Het verhaal dat je hard je best zou moeten doen om een betere versie van jezelf te worden, dat je nu niet goed genoeg zou zijn, mag doorzien worden. Het gaat om ont-wikkelen, de wolken als ‘wikkels’ laten oplossen. De illusie van de wolken gaan zien, hoe echt ze vaak ook lijken en voelen, en gaatjes in het wolkendek laten komen. Slechts door ernaar te kijken, niet door er opnieuw in te verdwalen en nieuwe verhalen te maken. Gewoon observeren en voelen wat er nog gevoeld wil worden. Bewust aanwezig zijn. De zon is er al, jij bent er al. Prachtig en krachtig, met een onbegrensd potentieel.

Doorzie de verhalen om je heen en laat ze met rust
Het gaat dus in wezen om het ontwikkelen van je onderscheidingsvermogen en het shiften van perspectief. Leren zien wie er aan het stuur zit, de ‘ik en mijn verhaal’ of je ware aard. Door dit proces van uitzuiveren zul je niet alleen in jezelf dit verschil makkelijker herkennen, maar ook in de buitenwereld. Zie welke verhalen zich afspelen bij anderen, maar ook collectief in de maatschappij en wereldwijd, en laat je er niet langer toe verleiden om mee te gaan in deze verhalenwereld. Geef de verhalen geen voeding. Zie het, laat het met rust en weet dat een ieder dit transformatieproces naar zijn of haar kern op zijn of haar eigen moment aangaat en in eigen tempo doorloopt. Keer steeds terug naar je eigen ware, stevige fundament, doe je eigen innerlijk werk en focus op jouw eigen pad. Dáár liggen jouw invloed, groei en ongekende mogelijkheden.

Het ontginnen van jouw potentieel
Wil je inspiratie en begeleiding om je te bevrijden van het wolkendek zodat jij als zon meer tevoorschijn komt? Wil je jouw potentieel volledig tot bloei laten komen? Op 29 september a.s. start ik met een nieuwe groep met het programma ‘Een (innerlijke) reis naar de mooiste versie van jezelf’ wat bestaat uit:

  • een uitgebreid online programma met video’s, teksten en oefeningen voor zelfonderzoek én
  • 4 live webinars van 1,5 uur met volop ruimte voor vragen stellen en interactie met elkaar (je ontvangt per webinar een link om terug te kunnen kijken of op een later moment te kijken, mocht je verhinderd zijn)

Ook al is de bewustwording van je authentieke zelf en het ontginnen van jouw potentieel een individueel proces, het maakt het zo veel aangenamer en leuker om hier samen mee bezig te zijn en met gelijkgestemden over uit te wisselen.

Leuk als jij erbij bent!

Paulien, 23 augustus 2022

Laat je ook inspireren door de producten van Inspiring Company gericht op het vrijmaken van potentieel en kracht.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie kun je op onderstaande contact-button klikken. Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen: 0619007720 of mailen naar info@inspiringcompany.nl

Informatie