was successfully added to your cart.

Winkelmand

Tijd voor bezieling

Meer dan ooit is het tijd voor meer bezieling in organisaties. In de coachtrajecten en maatwerktrajecten in organisaties merk ik dat veel mensen niet langer geïnspireerd worden en zelfs afhaken door de te eenzijdige aansturing op KPI’s, steeds meer werk moeten verzetten met minder collega’s, té weinig aandacht voor de mens, te eenzijdig aandacht voor de ‘harde’ resultaten, te weinig verbindend en bezielend leiderschap. Het woord wat bij me opkomt is ‘verschraald’, zo voelt het.

Op bijvoorbeeld technisch en ICT gebied zijn we tot enorm veel in staat en alles lijkt goed geregeld met protocollen, structuren, regels et cetera. Wat soms ver weg lijkt is de oprechte aandacht voor elkaar en voor de klant, de kwaliteit van de menselijke omgang, werkelijke dialoog, het beste in elkaar naar boven halen en bezielend leiderschap. Zijn dit niet zaken die meer aandacht mogen hebben om op de lange termijn succesvol te kunnen zijn, of die zelfs bepalend zijn hiervoor?

Waartoe waren we er ook al weer als organisatie? Wat is ons hogere doel, de ‘why’? Welke waarden vinden we belangrijk als bedrijf? Wie willen we zijn? Hoe willen we daarin samenwerken met elkaar, intern en met de buitenwereld? Wie heeft welke kwaliteiten, talenten, passies? Hoe halen we het mooiste in onszelf en in elkaar naar boven? Hoe gaan we werkelijk leidinggeven, niet de ooit bedachte dingen goed doen, maar de goede dingen doen in dít moment voor de klant? Hoe maken we potentieel vrij en kunnen we excelleren als organisatie? Hoe brengen we de factor plezier weer terug, wat zich zeker zal uiten in mooie resultaten? Hoe kunnen we onszelf en onze klanten overtreffen?

Zijn het niet die bedrijven waar sprake van bezieling is wat de bedrijven van de toekomst zijn? Dat is voor medewerkers inspirerend. Bij zo’n club wil je graag horen en je voor inzetten. En voor klanten wordt je ook een magneet. Wanneer je met elkaar vanuit bezieling werkt dan wordt dat gevoeld door klanten. Je doel is niet winst maken, je doel is die dienstverlening of producten leveren die vanuit het hart van het bedrijf komen, vanuit bezieling. Winst is dan een belangrijk gevolg, wat uiteraard ook nodig is voor het voortbestaan.

Wanneer laat je als mens het mooiste/beste van jezelf zien en zet je je 100% in vanuit intrinsieke motivatie? Als er ruimte is voor jouw potentieel, als dat potentieel wordt aangesproken, als er ruimte is voor groei, als je jouw unieke setje kwaliteiten en talenten in je werk kwijt kunt, als er vertrouwen is in jou, als je gesteund wordt door het management, als je uitgedaagd wordt.

Dat vraagt iets van het leiderschap in organisaties. Om anderen te kunnen inspireren in het ontwikkelen van hun potentieel moet je dat allereerst bij jezelf kunnen. Dat vraagt van directie en management om je te verbinden met je eigen authentieke kracht. Pas als je leiding kunt geven aan jezelf en weet waar het proces van potentieel vrijmaken over gaat en hoe dat werkt, pas dan kun je hierin aan anderen leidinggeven. Het vraagt ook om in teams en andere samenwerkingsverbanden 1 + 1 = heel veel meer te realiseren.

Het vraagt ook van iedere individuele medewerker zicht te krijgen op zijn authentieke kracht. Wie ben ik, wat is mijn unieke setje kwaliteiten en talenten, wat zijn mijn eigen waarden, wat is mijn unieke bijdrage, aan welke type bedrijf/product/dienst wil ik me committeren, dat zijn dan belangrijke vragen om te beantwoorden.

Kortom: tijd voor bezieling!

Wil je geïnspireerd worden als het gaat om bezieling, authentieke kracht of leiderschap? Kijk dan eens in de webshop en bij de diensten op deze site.

Paulien
oktober 2020

Laat je ook inspireren door de producten van Inspiring Company gericht op het vrijmaken van potentieel en kracht.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie kun je op onderstaande contact-button klikken. Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen: 0619007720 of mailen naar info@inspiringcompany.nl

Informatie