was successfully added to your cart.

Winkelmand

Doorbraak met Emotional Freedom Techniques

Iedere keer weer ben ik blij verrast wat Emotional Freedom Techniques (EFT) brengt. Het is een zelfhulpmethode waar ik graag mee werk tijdens coachsessies, retreats e.d. vanwege zijn eenvoud en vóóral vanwege zijn krachtige werking. Je kunt het gerust doorbraken noemen, wat je met EFT kunt realiseren. EFT helpt je om beperkende laagjes los te laten en je innerlijk vrij te voelen om krachtig jezelf te zijn. Jezelf empoweren dus!

Wat is EFT?
EFT is een methode waarmee je emotionele ballast en beperkende overtuigingen, patronen en conditioneringen kunt loslaten. Eigenlijk is het een acceptatie-methode, waardoor de ballast jou loslaat. Door toe te laten, te accepteren, kan het juist gaan. EFT is een methode die nog relatief onbekend is maar zo veel te bieden heeft! In Amerika noemen ze EFT “the tapping solution.”

Zo kun je met EFT vrij komen van please-gedrag, faalangst, onzekerheid, jezelf niet serieus nemen, je klein voelen, trauma’s, stress, je altijd aanpassen, over grenzen laten gaan, jezelf niet durven laten zien of horen, bang zijn voor confrontaties, hard je best doen om een zelfbeeld staande te houden, een ‘helpersrol’ aannemen, een ‘slachtofferrol’ aannemen, onrust, emoties als verdriet, boosheid, frustraties, schaamte, onmacht et cetera. Zo maar een greep uit de vele mogelijkheden waarbij EFT effectief werkt.

EFT is daarmee een waardevolle tool en op alle levensgebieden toe te passen, zowel in werksituaties als privé. Het is een tool die je jezelf eigen kunt maken of in één of een aantal sessies kunt leren.

Hoe EFT werkt?
EFT komt erop neer dat je in een vaste volgorde op meridiaanpunten van het lichaam klopt (‘tapt’), op je hand, hoofd en romp. Tegelijkertijd stem je je mentaal af op een thema/klacht, waarbij je specifiek op het thema/klacht gerichte zinnen uitspreekt. Het kloppen op de meridiaanpunten stuurt energie door de meridiaanbanen (energiebanen). Hiermee verdwijnt de verstoring in het meridiaansysteem, die aan het thema/klacht ten grondslag ligt. EFT oefent zo een rechtstreekse positieve invloed uit op het energiesysteem, brengt deze weer in balans en dat heeft een genezende invloed op de klachten.

Meer informatie of zelf ervaren
Het klinkt bijna te simpel en te mooi, maar iedere keer weer verrast EFT met prachtige en blijvende resultaten. Het is een vooral een methode om te doen en zelf te ervaren wat het effect is bij jou. Wil je jezelf verdiepen in deze mooie methode dan is bijvoorbeeld het boek “EFT werkt!” van Yvonne Toeset een helder en toegankelijk boek. Ook op internet kun je veel vinden over EFT. Gary Craig is de bedenker van EFT. Op youtube vind je van hem demonstraties. Natuurlijk ben je ook van harte welkom om bij Inspiring Retreats EFT te ervaren en leren. Ook coaches of therapeuten zijn van harte welkom om met EFT te leren werken voor hun sessies met klanten. Voel je vrij om te bellen voor meer informatie of een afspraak: 06 19007720.

Paulien
9 juli 2018


“Het is verwonderend hoe helend EFT werkt en het is gemakkelijk te combineren met andere interventies” – Erna (coach)

Ik heb bij Paulien de workshop EFT gevolgd. Ik ken Paulien al langer en dat is ook de reden dat ik het graag bij haar wilde doen. Ze is heel deskundig, open en integer. Bij Paulien heb je het gevoel dat alles wat er is goed is. … EFT is voor mij een hele praktische en effectieve methode om beperkende emoties of overtuigingen aan te pakken. Ik ben nog regelmatig verrast hoe snel er een verandering plaatsvindt. Voor mij is het een mooie aanvulling in loopbaanbegeleiding en coaching.” – Ellen (coach)

Laat je ook inspireren door de producten van Inspiring Company gericht op het vrijmaken van potentieel en kracht.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie kun je op onderstaande contact-button klikken. Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen: 0619007720 of mailen naar info@www.inspiringcompany.nl

Informatie

Leave a Reply