was successfully added to your cart.

Winkelmand

Workshop Emotional Freedom Techniques

Emotional Freedom Techniques (EFT) is een eenvoudige én doeltreffende methode waarmee je emotionele ballast en beperkende overtuigingen, patronen en conditioneringen kunt loslaten. EFT is een methode die nog relatief onbekend is maar zo veel te bieden heeft voor je mentale, emotionele en fysieke welzijn. Een transformatie-tool bij uitstek, die je iedereen gunt die zijn of haar kracht en potentieel wil ontdekken én inzetten.

“Het is verwonderend hoe helend EFT werkt en het is gemakkelijk te combineren met andere interventies” – Erna (coach)

Informatie Workshop Emotional Freedom Techniques

Programma

 • Achtergrond EFT
 • Uitleg over de stappen van EFT: hoe pas je EFT toe
 • Toepassen van EFT: zelf de werking van EFT ervaren en, voor wie wil, het leren begeleiden van een ander met EFT

Theorie, oefenen en verder verdiepen wisselen elkaar af tijdens de workshop-dagen.

Doelgroep
Deze workshop is voor iedereen die zich EFT eigen wil maken.

Hoe werkt EFT?
EFT komt erop neer dat je in een vaste volgorde op meridiaanpunten van het lichaam klopt (‘tapt’), op je hand, hoofd en romp. Tegelijkertijd stem je je mentaal af op een thema/klacht/emoties, waarbij je specifiek op het thema/klacht/emoties gerichte zinnen uitspreekt. Het kloppen op de meridiaanpunten stuurt energie door de meridiaanbanen (energiebanen). Hiermee verdwijnt de verstoring in het meridiaansysteem, die aan het thema/klacht ten grondslag ligt. EFT oefent zo een rechtstreekse positieve invloed uit op het energiesysteem, brengt deze weer in balans en dat heeft een genezende invloed op de klachten.
Door het toepassen van EFT accepteer en erken je emoties en mentale patronen en daardoor laten ze jou los. De werking van EFT is vergelijkbaar met EMDR, waar meer mensen bekend mee zijn. Het mooie van EFT is dat je EFT bij jezelf kunt leren toepassen of jouw klant kan leren als je dit als coach/therapeut/begeleider toepast.

Toepassingsmogelijkheden
EFT werkt effectief en biedt vele mogelijkheden. Zo kun je met EFT vrij komen van please-gedrag, faalangst, onzekerheid, jezelf niet serieus nemen, je klein voelen, trauma’s of andere vervelende/pijnlijke ervaringen, stress, je altijd aanpassen, over grenzen laten gaan, jezelf niet durven laten zien of horen, bang zijn voor confrontaties, hard je best doen om een zelfbeeld staande te houden, innerlijke onrust, emoties als verdriet, boosheid, frustraties, schaamte, onmacht et cetera. Ook bij diverse lichamelijke klachten heeft EFT zijn effectieve werking laten zien, omdat onder veel klachten een emotionele verstoring ten grondslag ligt. EFT is daarmee een waardevolle tool, zowel voor werk- als privédoeleinden.

EFT als waardevol gereedschap voor coaches
Werk je als coach of therapeut? Dan is deze workshop extra interessant voor jou. Er zijn meerdere loslaat-/transformatietechnieken die effectief werken, waar EFT er één van is. EFT heeft als voordeel dat de techniek eenvoudig en snel te leren is en toegepast kan worden door de klant zelf. Dat laatste sluit mooi aan bij zelfsturing als gewenst effect van coaching.
Na deze cursus heb je als coach voldoende bekwaamheden ontwikkeld in het toepassen van EFT zodat je EFT tijdens je sessies met klanten kunt gaan inzetten.

Wonderlijk eenvoudig en bijzonder effectief
Het klinkt bijna te simpel en te mooi, maar iedere keer weer verrast EFT met prachtige en blijvende resultaten. Het is vooral een tool die je zelf moet ervaren, dan ontdek je haar eenvoud en effectiviteit.

Data 2022

 • Dinsdag 8 februari en 15 maart van 09.30 – 17.00 uur
 • Dinsdag 12 april en 24 mei van 09.30 – 17.00 uur
 • Dinsdag 14 juni en 5 juli van 09.30 – 17.00 uur
 • Dinsdag 13 september en 4 oktober van 09.30 – 17.00 uur
 • Donderdag 10 november en 8 december van 09.30 – 17.00 uur

“Als coach werk ik graag met EFT, als dat passend is bij het vraagstuk van een klant. Met EFT kun je datgene transformeren wat je in de weg staat om krachtig te functioneren en lekker in je vel te zitten. Het mooie van EFT is dat een klant niet afhankelijk is van mij, maar tijdens één of twee sessies leert om EFT bij zichzelf toe te passen. Een ieder die met EFT leert werken heeft in zijn of haar verdere leven een fantastische tool tot z’n beschikking.” Paulien

De workshop Emotional Freedom Techniques vindt plaats in het landelijk en rustig gelegen Terwolde. Bij mooi weer in het voorjaar en de zomer vindt de workshop buiten plaats.

Data 2022

 • Dinsdag 8 februari en 15 maart van 09.30 – 17.00 uur
 • Dinsdag 12 april en 24 mei van 09.30 – 17.00 uur
 • Dinsdag 14 juni en 5 juli van 09.30 – 17.00 uur
 • Dinsdag 13 september en 4 oktober van 09.30 – 17.00 uur
 • Donderdag 10 november en 8 december van 09.30 – 17.00 uur

Prijs
Deelname aan deze EFT-Workshop, bestaande uit twee losse dagen, bedraagt € 349,- inclusief koffie/thee en lunch en lesmateriaal (voor ZZP/organisaties excl. BTW, voor particulieren incl. BTW).

Aantal deelnemers
De groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.Je kunt je hieronder aanmelden. Na aanmelding ontvang je een bevestiging.

Inspiring Academy

Laat je ook inspireren door de producten van Inspiring Company gericht op het vrijmaken van potentieel en kracht.

Wil je meer informatie?

Voor meer informatie kun je op onderstaande contact-button klikken. Uiteraard kun je ook telefonisch contact opnemen: 0619007720 of mailen naar info@inspiringcompany.nl

Informatie